Asiakastuki: FAQ

Usein kysytyt kysymykset  - lyhytvideot (FAQ)
 
1. Miksi en kuule videon ääntä vaikka esitys muuten toimii?

Työasemassa tulee olla äänikortti, joka toistaa videon selostuksen. Tarkista, että työaseman äänenvoimakkuus ei ole nollilla. Lisäksi huomioi, että videoissa on oma äänenvoimakkuuden säätö soittimen alareunassa; varmista että se ei ole säädetty nollille.

 
2. Miksi videon esitys alkaa vasta  pitkän viiveen jälkeen?

Tietoverkon siirtonopeus saattaa aiheuttaa viivettä esityksen alkamiseen. Videot ovat kokoluokaltaan noin 10-15 megatavua. Niiden toisto voi alkaa kun 10% aineistosta on latautunut. 

 

3. Miksi verkossa katseltava videoesitys etenee tahmeasti, jos heti alussa koetan siirtyä pikakelauksella sen loppuosaan?

Videoesitys voi alkaa kun 10% aineistosta on latautunut. Jos verkon tiedonsiirrossa on viiveitä, niin videon loppuosan latautuminen on vielä käynnissä vaikka videon katselun voikin aloittaa. Jos siirryt tuossa vaiheessa videon loppuosaan saattaa ilmetä esityksen hidastelua. Ruudun alareunan hallintapalkin ohut vihreä palkki näyttää videotiedoston latautumisen tilan.

4. Nettiselaimia on monenlaisia, mikä tarvitaan videoiden katsomiseen?

Medupro:n multimediatuotteiden katseluun ja Moodlen opiskelun nettiselainvaatimukset ovat:
IE 9, Firefox 25.0, Chrome 30.0 tai Safari 6. Sekä lyhytluentovideoita että harjoituksia voi verkkokursseillamme siis käyttää myös tablet/iPad-laitteilla. Selaimessa ei tarvita flash-laajennosta mikä on etu tietoturvan kannalta. 

5.  Voinko selata videoesityksen sisältöä löytääkseni siitä tietyn kohdan? Voiko nopeutta säätää?

Tarttumalla hiiren vasemman painikkeen avulla alareunan hallintapalkin liukusäätimeen voi videota pikakelata eteen- tai taaksepäin ja etsiä haluttua kohtaa. Pikakelauksen aikana videon ääni ei kuulu. Lyhytvideon katselunopeutta voi sekä nopeuttaa että hidastaa omien tarpeiden mukaisesti.

Lisävinkkejä:
Videossa on tarjolla sisällysluettelo ja sen kokoa voi säätää selaimen zoom-toiminnolla. Videon terävyys on parhaimmillaan kun selaimen zoomin nollaa esim pikakomennolla CTRL-0.
Videon katselunopeutta voi säätää alareunan valikosta (nopeutus/hidastus).

 
 
 
 


EtusivuVerkko-opiskelustaTuotteetTestaa taitosiHyötyvideoitaAsiantuntijablogiDemoJulkaisut, referenssitOta yhteyttäAsiakastuki: FAQIn english